MÜMİN KARGI 0535 799 87 71

Arrow up
Arrow down

Cevizin İklim İstekleri

Ceviz fidanı dinlenme döneminde düşük sıcaklıklara oldukça dayanıklıdır. Cevizde vegatasyon sürecinin uzunluğu sebebiyle gelişme periyodu kısa süren bölgelerde kışa zayıf gireceğinden soğuklardan zarar görebilir. Düşük kış sıcaklıklarına dayanım cevizin çeşitlerine göre çok değişmektedir. Soğuklara en hassas dönemleri tomurcuk patlamadan hemen önceki (kapalı ancak renk değişimi olmuştur) dönemdir. Tam çiçeklenmede -3, küçük meyve döneminde -1 oC ye kadar

dayanabilir.

Cevizin Soğuklanma İhtiyacı

Ceviz fidanı çeşitlerine bağlı olarak soğuklama ihtiyacı (7 oC nin altında geçen saat=süre) 700 ile 1800 saat arasında değişir. Genellikle birçok çeşidin ortalama soğuklama ihtiyacı 1000 saat civarındadır. Soğuklama ihtiyacını tamamlamayan cevizlerde verim düşecektir. Yüksek yaz sıcaklarıceviz fidanlarının meyvelerinde güneş yanıklarına ve kalite kaybına neden olur. Zararlanmalar 39-40 oC den başlar.

Cevizin Su İsteği

Ceviz meyvelerinin gelişebilmesi için yazın toprakta mutlaka suyun bulunması gerekir.Ceviz yetiştiriciliği yapılacak bölgelerde yıllık yağış miktarının 500 mm den az olmaması gerekir.Ceviz yetiştiriciliğinde yağış zamanları da önemlidir. Çiçek döneminde yoğun yağan yağmurlar erkek çiçek tozlarının ağırlaşarak uçuşunu engeller. Böyle zamanlarda yeterli tozlanma ve döllenme gerçekleşemeyeceğinden ceviz verimi düşer.

Yerli Cinsler

Kurumsal

Güneş Fidancılık olarak fidancılık sektöründe yılların verdiği bilgi ve deneyime dayalı olarak çalışmaya devam ediyoruz.

  

İletişim Bilgilerimiz

Bandırma Ofis ve Depumuz
Yenice Mahallesi Bandırma Yenice Yolu 13.km


  0535 799 87 71(Mümin Kargı)
  0535 764 51 88(Müjdat Kargı)